Fagligt opdateret:
En læbeforstørrelse kan enten ske med filler eller med dit eget fedt. Filler forsvinder med tiden, mens dit eget fedt er en permanent behandling. Det er individuelt, hvad der er det rette for dig. Læs mere om de to forskellige muligheder for læbeforstørrelse herunder.
Både unge voksne og ældre kan have glæde af en læbeforstørrelse. Som ung kan det være, at du drømmer om de såkaldte heartlips, hvor læberne både fra siden og lige fra ligner et hjerte. Det er muligt at skabe med filler eller ved at lægge dit eget fedt ind under huden.
Når du skal have større læber, er det dog vigtigt, at du vælger en dygtig behandler. Gør du det, kan du få det resultat, du ønsker. Behandleren vil kunne skabe læber, der ser naturlige ud og passer til din alder.
Større læber med filler (Restylane)
Vil du gerne have større læber, vil filler nok være det første, som du har tænkt på. De kendisser, der er gået lidt for meget til den med filler og har fået en anderumpe, hvor overlæben er større end underlæben, har dog skræmt mange væk.
Det er ærgerligt, da filler kan udføres meget diskret. Der vil derfor være masser, der har fået gjort noget ved deres læber, men hvor det ikke er blevet overgjort. Dermed bevarer de deres naturlige udseende.
Hvis du er i tvivl, om filler er noget for dig, kan du altid tage til en gratis forsamtale. Den tilbyder de fleste klinikker, og der har du mulighed for at høre mere og stille spørgsmål.
Derudover er filler ikke en permanent behandling, men holder i 3-6 måneder. Hvis du fortryder, kan du derfor godt få dine gamle læber tilbage.
Læbeforstørrelse med filler før/efter billeder
Der kan være noget bekræftende i at se andres før/efter billeder af behandlinger, uanset om det drejer sig om større læber, en permanent laserhårfjerning eller en helt tredje behandling.
Den kosmetiske speciallægeklinik Cerix har et stort kartotek med før/efter billeder af læbeforstørrelse udført med restylane. Her kan du nogle af billederne:
Se alle før/efter billederne af læbeforstørrelse med restylane her: www.cerix.dk/foerefterbilleder/laebeforstoerrelse
Gør det ondt at få filler i læberne?
Filler bliver lagt ind under huden med en tynd kanyle. Det kan derfor godt gøre lidt ondt for dig at blive stukket. Der er dog typisk tilsat et bedøvende middel til filleren, så det ikke gør lige så ondt.
Hvis du er meget bange for, at det kommer til at gøre ondt at få lagt filler ind, kan du bede om at få noget lokalbedøvende på læberne også. Det kan være med til at mindske smerterne yderligere.
Får jeg ar eller bivirkninger efter en læbeforstørrelse?
Kanylen skaber ganske små prikker i din hud, og du vil derfor ikke få ar af behandlingen. De mest almindelige bivirkninger ved at få filler er rødme og hævelse, der hvor du er blevet stukket.
Når du har fået filler i læberne, skal du regne med, at der går et par uger, inden du kan se, hvordan dine læber helt præcist kommer til at se ud. Det tager nemlig noget tid for filleren at falde på plads i læberne.
Læbeforstørrelse med filler pris
Når du gerne vil have forstørret dine læber med filler, skal du regne med at betale omkring 3.000 kroner for det. Den obligatoriske forsamtale, som du skal til mindst 48 timer før, er de fleste steder gratis.
Filler er ikke en permanent løsning, og du skal derfor regne med at få den gentaget en til to gange om året. Første gang holder effekten typisk i tre til seks måneder. De efterfølgende behandlinger vil holde længere, da kroppen automatisk begynder at producere mere kollagen på områder hvor restylane indsprøjtes.
Vælg altid en certificeret restylane-klinik
Filler-behandlinger er forholdsvis simple, men bliver filleren placeret forkert, kan man få nogle uheldige resultater. Det er vigtigt at sygeplejersken har erfaring med brug af restylane, og er dygtig til at skabe naturlige og harmoniske resultater. Det er de færreste som er interesseret i de helt ekstreme filler-behandlinger.
Danmarks førende kosmetiske speciallægeklinik Cerix.dk har specialiseret sig inden for læbeforstørrelse med filler, og er en anbefalelsesværdig klinik. De har klinikker i København, Hellerup, Odense, Aalborg og Esbjerg, hvor der tilbydes en gratis og uforpligtende konsultation til alle som overvejer en læbeforstørrelse.
Du kan læse mere om Cerix og eventuelt booke en konsultation her.
Læbeforstørrelse med eget fedt (permanent metode)
Når du får lagt en filler med restylane ind under huden, er der en mindre risiko for, at kroppen opfatter det som et fremmed legeme. Derudover er behandlingen ikke permanent. Hvis du gerne vil opnå en permanent effekt og være sikker på, at den krop ikke udstøder filleren, kan du i stedet få sprøjtet dit eget fedt ind i dine læber.
Det foregår på den måde, at der bliver taget fedt ud af hoften eller maven på dig med en kanyle. Derefter bliver det renset, så det kan blive sprøjtet ind i dine læber.
Den første behandling er ikke permanent, men når du har fået et vist antal behandlinger, er de permanente. Det er dog forskelligt, hvor mange behandlinger der skal til, inden du opnår et permanent resultat.
Botox bruges ikke til læbeforstørrelse
Måske har du tænkt, at når du skulle have større læber, så var det vel botox, du skulle have. Men botox bliver ikke brugt til læberne. Det skyldes, at botox nedsætter musklernes evne til at bevæge sig. Hvis du får botox i læberne, vil du derfor ikke kunne bruge dem.
Har du et tandkøbssmil, kan du dog godt overveje, om du skal have botox i forbindelse med en læbeforstørrelse. Tandkødssmilet skyldes nemlig, at du har en overaktiv muskel i overlæben. Når du får sprøjtet botox ind i den, får du et mere normalt smil.
Du har altså flere muligheder for at få de læber, som du gerne vil. Lige meget hvilken metode du vælger, er det muligt, at du får de læber, der passer til dit selvbillede.
Drømmen om større læber er normal for mange kvinder. Store læber bliver nemlig forbundet med at være feminin, mens smalle læber hurtigt kan få dig til at se lidt emsig ud. Dine læber mister deres fylde med alderen, og det vil derfor være naturligt, at du som ældre gerne vil have større læber.