Kosmetiske behandlinger var før i tiden noget, der hørte amerikanerne til. Det var typisk de rige og kendte, der fik foretaget alverdens behandlinger med Botox og filler. I dag ser billedet helt anderledes ud, og danskerne bruger flittigt de mange forskellige behandlingsmuligheder til at bekæmpe kosmetiske gener og skabe det udseende, de drømmer om.
Det betyder også, at der er kommet mange forskellige produkter på markedet. Og heriblandt finder vi Juvéderm. Juvéderm er ét af de mest anvendte produkter til blandt andet læbeforstørrelse herhjemme, som også ligger på listen over danskerne syv foretrukne kosmetiske behandler og operationer. Og i artiklen her vil vi belyse alle forhold, der kunne være relevant i forbindelse med en overvejelse af at få foretaget en Juvéderm behandling.
Kosmetiske behandlinger er i dag uafhængigt af køn og alder. Særligt mange ældre vælger bestemte typer af filler-behandling ved eksempelvis kæbe- eller øjenregionen, som er med til at give huden sin fylde og elasticitet tilbage. Hudens produktion af blandt andet Hyaluronsyre vil nemlig mindskes med tiden, og det kan resultere i en hængende og træt hud.
Hvad er Juvéderm?
Fillers er en fællebetegnelse for en gel, der er med til at give fylde og elasticitet i huden. Ét af de mest populære produkter inden for kategorien er Juvéderm, der er et naturligt produkt, som består af vand og Hyaluronsyre.
Læs alt om Hyaluronsyre her
Vi producerer selv Hyaluronsyre i vores krop, som er et af de vigtigste proteinstoffer for en sund hud. Det består af sukkermolekyler, der er med til at binde væske i kroppen. Med alderen bliver vores naturlige produktion dog mindre, og det betyder også, at huden mister sin fylde, blødhed og elasticitet.
Ved at anvende fillers med Hyaluronsyre, får huden mulighed for at genopbygge sig selv. Juvéderm er med til at give naturlig fylde i blandt andet læberne, og den naturlige sammensætning af vand og Hyaluronsyre mindsker risikoen for en immunreaktion i kroppen, idet det er velkendte stoffer.
Med alderen forsvinder vores fylde og spændstighed i huden. Kinderne bliver mere indfaldne, huden mere tynd, rynkerne mere tydelige og læberne smallere. Og det er her, at behandlinger med Juvéderm kan være hjælpsomme. For med Juvéderm kan man erstatte det manglende naturlige fedtlag med en gelé – de såkaldte fillers.
Juvéderms funktion er overordnet at tilføje mere fylde til det behandlede område. Dette sker gennem et netværk af kollagen- og elastintråde, der genvinder evnen til at binde væske i kroppen. I dag findes der forskellige former for Juvéderm, og vi vil i det følgende gennemgå Volbella, Volift, Voluma og Ultra 3.
- Førende inden for brystforstørrelse
- Anvender de nyeste metoder
- Mere end 25 års erfaring
CeriX
- Anmelderrost specialklinik
- Landsdækkende konsultationer
- Certificeret restylane klinik
De forskellige typer af Juvéderm
Lad os kigge lidt nærmere på de fire forskellige typer af Juvéderm, som vi har listet ovenfor. Helt overordnet er forskellen den unikke formel, som produkterne er produceret ved. De anvendes hver især forskellige steder i ansigtet, hvor Volift og Volbella egner sig særdeles godt til at give mere fylde i dine læber.
Voluma anvendes ofte til at give mere markerede kindben og fylde ud ved marionet-linjen, som også er kendt som hamsterposer. Ultra 3 egner sig derimod godt til at behandle linjerne omkring næse og mund, der med tiden kan danne dybe rynker og ujævnheder i huden.
Dermed er der forskellige typer af Juvéderm, men alle har samme givende effekt i form af at give fylde og mere elasticitet i huden. Fælles for dem er også, at de primært anvendes i ansigtets nedre region ved behandling.
Hvad består Juvéderm af?
Hovedbestanddelen i Juvéderm og andre lignende fillers udgøres af væske, der bindes af hyaluronsyre. Og det er kombinationen af disse to ingredienser, der giver gelékonsistensen. Hyaluronsyre er nemlig eminent til at binde væske og kan faktisk binde op imod 1.000 gange sin egen vægt.
Samtidig er hyaluronsyre et naturligt produkt, der allerede findes i vores krop, og som giver os den faste og ungdommelige glød. Det er et sukkermolekyle, der produceres i hud og brusk. Men desværre mister vi vores evne til at producere hyaluronsyre i takt med, at vi bliver ældre. Og allerede i 40-årsalderen har vi mistet knap halvdelen af den mængde hyaluronsyre, som vi besad i de tidlige teenageår.
Men netop fordi vi selv besidder hyaluronsyre i vores krop fra naturen hånd, er det godt at benytte i kosmetiske og medicinske behandlinger. Det reducerer nemlig risikoen for infektioner eller allergiske reaktioner, da der ikke er tale om et kunstigt produkt fuld af kemikalier.
Hyaluronsyre til Juvéderm er fremstillet uden brug af animalske produkter. Dette er også med til at minimere risikoen for infektioner og overførte sygdomme.
Historien bag fillers
Fillers er langt fra et ligeså gammelt fænomen som Botox. Alligevel har fillers gennemgået store forandringer gennem tiden, hvor vi i dag finder både ikke-permanente fillers, semi-permanente fillers og permanente fillers. Juvéderm er én af de fire typer af fillers, der ikke er permanent.
Tilbage i 1970’erne blev den første test med animalskkollagen i huden foretaget. Denne forskning ledte til fillers med vand og Hyaluronsyre, som også er opskriften på Juvéderm i dag. Men vi skulle nå til 2003, før det blev godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder, hvorefter branchen begyndte at vokse.
I dag oplever vi stadigvæk en stor stigning i antallet af danskernes kosmetiske behandlinger, og det går på tværs af køn og alder. Langt de fleste produkter er CE-mærket, og dermed overholder de også Lægemiddelstyrelsens krav og retningslinjer. Certificeringen angiver, at produktet må blive handlet inden for EU, og du kan altid finde mere information om dette på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside.
Filler og Botox er ikke det samme
Det er vigtigt at kende til forskellen på filler og Botox, der ofte bliver sammenlignet, men som er vidt forskellige. Som nævnt er fillers et produkt, der primært består af naturlige stoffer, som produceres i kroppen. Fillers har til formål at give fylde og udglatte bestemte områder i ansigtet, og det anvendes primært i ansigtets nedre del.
Botox har derimod en anden effekt, og det er i dag også blevet særdeles populært. Botox er et lægemiddel, der injiceres bestemte steder i ansigtet, og behandlingen sker på samme måde som med fillers. Botox har til formål at få musklerne til at slappe af ved at blokere for impulsen mellem nerver og muskler. På den måde slapper musklen af og slankes. Botox anvendes primært, når rynker er forårsaget af gentagne muskelsammentrækninger.
Botox og fillers er ikke-permanente behandlingsformer, der begge to forsvinder i løbet af 6-12 måneder alt efter behandlingsform.
Hvordan virker Juvéderm?
En behandling med Juvéderm er simpel og effektiv, og den vil typisk have en varighed på mellem 10-30 minutter. Juvéderm har tre virkningsformer, som alle er med til at forskønne dit ansigt og give det et yngre udtryk.
Først og fremmest løfter Juvéderm ansigtet op ved at tilføje mere fylde og volumen. Det gælder især for dine kinder samt kæbepartiet, hvor der vil opleves en stor forskel fra før og efter behandlingen. Derudover fungerer Juvéderm som skinbooster, der reducerer og udglatter synlige rynker og folder i ansigtet. Dermed vil huden fremstå mere frisk og strålende.
Sidst skal Juvéderm også gå ind og skabe tydeligere markeringer i ansigtet. Det fungerer ikke blot som en kilde til mere fyldighed, men også til at skabe den rette facon ved asymmetriske læber og ansigtskonturer. Dermed fremhæver Juvéderm form og grænser i ansigtet, og det gælder særligt for en læbebehandling.
Book en gratis tid til forundersøgelse, og bliv ringet op inden for 2 hverdage.
Disse behandlingstyper kan du få med Juvéderm
Juvéderm kan bruges på forskellige måder, ligesom det gør sig gældende med de tre andre typer af ikke-permanente fillers. Den store fordel ved en kosmetisk behandling med fillers er, at det ikke kræver noget kirurgisk indgreb. I stedet bliver huden injiceret med Juvéderm, der sprøjtes ind gennem tynde nåle i det givent område.
Foruden en læbeforstørrelse, som er den mest populære behandling med fillers, er der også andre behandlingsmuligheder. Her kan du blandt andet få mere fremtrædende kindben og en markeret kæbe ved at behandle de såkaldte hamsterposer, der optræder som træt og hængende hud. Dette kan være til stor kosmetisk gene for mange, idet hals og kæbe flyder mere sammen.
Juvéderm kan også være med til at booste huden med fugt og fylde, så du generelt opnår et mere ungdommeligt udseende, hvor rynker og ujævnheder mindskes. Desuden kan det også anvendes til at løfte ansigtet og fremhæve dine kinder samt give dig en mere fremtrædende kæbe.
Derfor bør du anvende ikke-permanente fillers
Før i tiden blev der udelukkende anvendt permanente fillers, men i dag ser billedet helt anderledes ud. De ikke-permanente fillers, der ofte er produceret på vand og Hyaluronsyre, er blevet førstevalg hos mange klinikker, og det er med god grund.
Disse nedbrydes langsomt af hudens egne enzymer og er langt bedre for kroppen, idet Hyaluronsyre findes naturligt i kroppen og dermed ikke er noget fremmedlegeme.
Kigger vi på de permanente fillers, vil der typisk være flere bivirkninger forbundet med en sådan behandling. Det kan være en høj risiko for knudedannelse, idet permanente fillers er et fremmedlegeme, som vil få kroppen til at danne arvæv og/eller kapseldannelser. Arvævet har den funktion, at det giver fylde til huden, men samtidig også kan resultere i knudedannelser.
Derudover vil ikke-permanente fillers give et mere naturligt resultat grundet sin unikke sammensætning og aftagende effekt. En behandling med Juvéderm eller en anden ikke-permanent filler vil kræve, at du vedligeholder den løbende. Til gengæld får du et flot resultat, som du ikke er nødsaget til at leve med hele livet.
Sådan foregår en kosmetisk behandling med Juvéderm
Kosmetiske behandlinger med Botox eller filler, er ofte en effektiv behandlingsform, hvor du som patient kan komme hjemme samme dag. En behandling tager som nævnt mellem 10-30 minutter og sker med lokalbedøvelse i form af en bedøvende creme. Du vil enten ligge eller sidde op under behandlingen.
Først vil din behandler sørge for at desinficere grundigt i det område, hvor nålen skal stikkes ind. Herefter anvendes nogle særlige nåle, der er meget tynde, som stikkes ind i det område, hvor du skal have Juvéderm. Efter behandlingen, vil du ofte kunne se resultatet.
Selve behandlingsformen er i langt de fleste tilfælde ganske smertefri. Den bedøvende creme hjælper med at svække følsomheden, når nålen stikkes ind i området. Dermed er det en hurtig og effektiv behandling, der ikke kræver nogen for kirurgisk indgreb, som er tilfældet ved eksempelvis et permanent ansigtsløft.
Sådan foregår en lip filler-behandling med Juvéderm
Hvis du har fået foretaget en lip filler-behandling med Juvéderm, foregår behandlingen også som ovenstående. Du kan da ikke forvente, at resultatet er som forventet lige efter endt behandling. Læberne vil nemlig være ekstra hævede og røde og vil derfor ikke afspejle det endelige resultat.
Efter et par dage vil det meste af hævelsen være faldet, og efter en uges tid vil dine læber være faldet helt på plads til det ønskede resultat. Du skal derfor ikke frygte det, hvis dine læber ser lidt ekstra kraftige ud, lige når du forlader klinikken.
Sådan foregår en korrigerende behandling med Juvéderm
Juvéderm er som beskrevet en af de mest anvendte former for fillers, når det drejer sig om at skabe fylde og konturer i ansigtet. Og de mange forskellige typer geler giver behandleren er bred palette af muligheder til at skabe et resultat, der er naturligt og passer godt til dit ansigt.
Ønsker du ekstra fylde i kinderne eller udglatning af rynker, foregår behandlingen også således, at behandleren injicerer gel i det ønskede område. Det kræver stor ekspertise og kendskab til ansigtets symmetri og anatomi at skabe et flot resultat, der er naturligt. Derfor bør du altid vælge en behandler, der har stor erfaring med at bruge fillers, og som kan skabe et tilfredsstillende resultat.
Gør det ondt at få en behandling med Juvéderm?
En behandling med Juvéderm foregår på den måde, at en tynd nål injiceres adskillige gange i vævet. Dette kan føles sviende og strammende i huden. Men smerterne er forbigående, hvilket til dels kan tilskrives Juvéderms brug af lidokain, der bedøver huden.
Da man får mange små stik med en kanyle, vil denne behandling givetvis medføre en vis form for irritation i området. Også i de efterfølgende dage. Derfor er det helt normalt at opleve en let rødmen, hævelser eller kløe i det behandlede område i de første dage, men det fortager sig hurtigt.
Bivirkninger efter behandling
Ser vi på de bivirkninger, du kan opleve i forbindelse med en kosmetisk behandling, er disse små og sjældent af alvorlig karakter. Du vil typisk opleve nogle milde bivirkninger, når du behandles med Juvéderm eller en anden form for filler, men det vil som oftest aftage efter de første dage.
Ser vi på de typiske bivirkninger, som mange patienter vil opleve én eller flere af, er det rødmen omkring det behandlede område, hævelse samt ømhed. Særligt hævelsen vil falde i løbet af de første dage, og dermed kan du også opleve, at resultatet aftager en smule grundet hævelsen. Der kan også forekomme blå mærker de steder, hvor nålen er blevet stukket ind. Patienter med en mørk kulør kan i nogle tilfælde opleve pigmentforandringer efter en behandling. Disse aftager først efter 3-6 måneder, men vil ikke være permanente.
Det er få, der vil opleve bivirkninger af en mere betydelig grad. Dog kan nogle komme til at opleve lokale vævsreaktioner, der kan resultere i blandt andet længerevarende hævelse, fasthed og udslæt på det behandlede område. Disse bivirkninger vil typisk optræde dage eller uger efter behandlingen har fundet sted, og de kan have en varighed på flere uger.
Du kan i sjældne tilfælde også opleve betændelse, grålig misfarvning eller fasthed omkring det behandlede område. Dette vil aftale i løbet af få uger eller måneder alt efter graden. Sidst skal du være opmærksom på, om der danner sig sårskorper, der på sigt kan resultere i overfladiske ar i ansigtet. Oplever du infektion, bør du kontakte din egen læge eller den respektive klinik, hvor du har fået foretaget din behandling.
Roskilde Privathospital er førende inden for brystforstørrelse, brystløft, fedtsugning og rynkebehandling. Deres værdigrundlag er kvalitet, etik, engagement og omhu.
Så længe kan du regne med, at en behandling holder
Der er stor forskel på holdbarheden af en behandling med Juvéderm. Her er mængden af Juvéderm og det givne område afgørende for holdbarheden, og der kan være stor forskel fra patient til patient. Samtidig vil den første behandling med ikke-permanente filler holde i kortere tid end de efterfølgende behandlinger.
Ved en ikke-permanent fillerbehandling vil kroppen langsomt absorbere det naturlige Hyaluronsyre, og derfor vil behandlingens effekt løbende aftage. Er ansigtet meget i bevægelse, såsom det er tilfældet med læberne, vil effekten somme tider aftale en smule hurtigere. Som tommelfingerregel vil en behandling med Juvéderm holde i 6-10 måneder i læberne og omkring 12-18 måneder, hvis det anvendes til behandling under huden.
Ikke-permanente fillers kræver altid opfølgende behandlinger, hvis du vil bibeholde det gode resultat. Her er det vigtigt, at du ikke får flere behandlinger end 10-12, da det kan resultere i nogle alvorlige komplikationer under huden. Har du fået foretaget mange behandlinger, kan det være fordelagtigt at overveje et permanent ansigtsløft.
Hvis du allerede har fået en behandling med permanente fillers, bør du ikke få en kosmetisk behandling med Juvéderm. Ved at blande disse to former for fillers, kan du risikere, at huden kvælder op de steder, hvor der indsprøjtes filler. Det kan eksempelvis være permanente fillers med Aquamid.
Hvem bør ikke få en kosmetisk behandling med Juvéderm?
Kosmetiske behandlinger under huden overflade med filler er for langt de fleste. Men der er alligevel nogle grupper, der skal være særligt opmærksomme eller som helt bør undgå at få foretaget en behandling. Alle unge under 18 må ikke få en behandling med Juvéderm, idet lovgivningen angiver dette.
Er du gravid, ammende eller på blodfortyndende medicin, må du ikke få foretaget en behandling. Det samme gælder, hvis du har betændelse i huden omkring ansigtet eller infektioner som acne eller herpes. Har du tidligere fået en behandling med filler og reageret voldsomt på det, bør du ikke få endnu en behandling. Og er du i behandling for sygdomme i nervesystemet, er filler-behandlingen heller ikke noget, du bør overveje.
I nogle tilfælde kan årsagen til en ønsket behandling vise sig at være grund til at overveje en anden behandlingsform. Ønsker du en behandling grundet kosmetisk gene, kan du overveje et permanent ansigtsløft eller laserbehandling, hvis der er tale om små rynker i hudens overflade.
Dette skal du overveje inden en behandling
Det er altid vigtigt at have sine overvejelser på plads, når du skal have en kosmetisk behandling. Selvom Juvéderm ikke er permanent, vil det alligevel have betydning for dig fremadrettet. Derfor er der nogle faktorer, der er værd at overveje, inden du beslutter dig.
Behandlingstypen bør altid passe til det, du ønsker at ændre eller forbedre. Derfor er forundersøgelsen en god mulighed for dig, hvor du taler med en behandler om dine ønsker. Sammen kan I finde frem til, om Juvéderm er det rigtige for dig, eller om du skal overveje et kirurgisk indgreb.
Derudover er det vigtigt at være opmærksom på de komplikationer, der kan opstå, hvis du tidligere har fået behandlinger. Efter 10-12 behandlinger med ikke-permanente fillers, kan det resultere i arvævsdannelse under huden. Dette vil medvirke til, at din hud bliver meget tyk i sin struktur.
Du er selv med til at afgøre, hvor stor en mængde af Juvéderm, du skal have sprøjtet ind i det givne område. Særligt med læbeforstørrelse, er der set eksempler på behandlinger, hvor mængden har været for står og dermed ikke giver et naturligt look. Du bør altid starte med 0,5 ml eller 1 ml, hvis du endnu ikke har erfaring med fillers. På den måde kan du langt bedre finde frem til den rette mængde for dig.
Pas på med behandlinger i udlandet
I dag vælger mange danskere at tage til udlandet for kosmetiske behandlinger og kirurgiske indgreb. Selvom de nævnte bivirkninger kan virke overkommelige, kan det skabe nogle store udfordringer for dig, hvis du får foretaget din behandling i udlandet.
Først gælder det, at du somme tider mister dine rettigheder i forbindelse med klager eller mislykket behandling. Dine rettigheder herhjemme kan du finde hos Styrelsen For Patientsikkerherhed, og disse vil typisk ikke gøre sig gældende, hvis behandlingen er foretaget i udlandet. Det vil i stedet være på egen regning at få rettet op på komplikationer eller fejl, og det er ikke alle steder herhjemme, der vil hjælpe dig med at komme komplikationerne til livs.
Derudover gælder der ofte nogle andre retningslinjer for hygiejne i udlandet. Selvom der generelt bliver holdt vågent øje med kosmetiske klinikker, kan der være stor forskel på kvalitet inden for hygiejne. Klinikkerne er ikke underlagt samme restriktioner som danske klinikker, og det kan øge din risiko for infektion eller andre bivirkninger.
Du bør også altid undersøge den respektive klinik grundigt, inden du beslutter dig for et behandlingssted. Det kan du gøre gennem anmeldelser fra andre patienter, og gerne udenlandske patienter, der ikke har fået foretaget den kosmetiske behandling i sit hjemland.
Dette skal du overveje
Hvis du overvejer at få behandlet dine læber, bør du som nævnt være påpasselig med for store mængder af filler ved de første behandlinger. Selv 0,5 ml vil give et synligt resultat, og det er altid en god idé at starte stille og roligt ud.
Tager du fiskeolie eller blodfortyndende medicin, har du en øget risiko for blødninger og blå mærker. Derfor skal du stoppe med at tage disse minimum én uge inden din behandling. Behandles du med blodfortyndende midler, bør du helt lade være med at få en behandling for at passe godt på dig selv.
Sådan vælger du den bedste klinik herhjemme
Har du besluttet dig for, at du gerne vil have foretaget en kosmetisk behandling med Juvéderm, skal du også sørge for at være omhyggelig med at vælge din klinik, der skal udføre behandlingen. Selvom der ikke er tale om et kirurgisk indgreb, er der alligevel nogle faktorer, du skal være opmærksom på i beslutningsprocessen.
For alle behandlinger med Juvéderm kræver det en autorisation som behandler. Derfor er det ikke nok at være uddannet plastikkirurg, og man skal altid undersøge om behandleren er autoriseret. Derudover skal du altid indkaldes til en forundersøgelse, hvor du sammen med din behandler finder frem til den rigtige behandlingstype for dig.
Alle professionelle klinikker skal være registreret til at arbejde med Juvéderm, hvilket også sker i form af en autorisation. Du skal samtidig informeres inden din behandling, hvor du har en lovpligtig betænkningstid. Dette skal ske mindst to dage inden din behandling, og du er i din fulde ret til at takke nej i denne periode.
Ligeledes er det også her en god idé at læse nogle anmeldelser af forskellige klinikker. Det giver dig et klart billede af, hvor stor kundetilfredshed der er, og det kan være en måde for dig at tilsikre dig en høj kvalitet og sikkerhed som patient.
Juvéderm pris – Hvad koster en Juvéderm-behandling?
Der kan ikke gives noget entydigt svar på spørgsmålet om hvad prisen er på Juvéderm. Det kommer i høj grad an på, hvilket område du ønsker behandlet og dine ønsker omkring det endelige resultat.
Samtidig spiller det også en rolle, hvilken type Juvéderm-gel der anvendes til formålet. En behandling i samme område kan altså spænde vidt. Eksempelvis kan prisen på en lip filler-behandling med Juvéderm starte i omegnen af 1.800 kroner og slutte på 5-6.000 kroner.
Derudover kan priserne svinge hos de enkelte klinikker. Det kan dog ikke altid betale sig at gå efter det billigste tilbud, når det drejer sig om kosmetiske indgreb. I stedet bør klinikkens anciennitet og erfaring med de specifikke behandlinger vægte højere, så du kan gå derfra med et tilfredsstillende resultat og uden at frygte for komplikationer.
Opsummering
Juvéderm er altså en type af ikke-permanente fillers, hvor der primært findes fire forskellige typer herhjemme. Formålet med en kosmetisk behandling med Juvéderm er at tilføje fylde til ansigtet og genoprette hudens struktur og elasticitet. En behandling med Juvéderm kræver ingen former for kirurgisk indgreb, og den tager typisk 10-30 minutter.
Langt de fleste kan få en behandling med Juvéderm, men der er nogle bestemte grupper, der bør vente eller helt undgå denne type af behandling. Selve behandlingen sker ved, at behandlingsområdet injiceres med Juvéderm, hvorefter virkningen vil kunne ses umiddelbart efter endt behandling.
Som med alt andet følger der nogle bivirkninger med denne behandlingsform, men i langt de fleste tilfælde er de ganske små og milde. Du vil typisk opleve rødme, hævelse og ømhed i dagen efter din behandling. Nogle vil opleve blå mærker, der også aftager efter kort tid. I andre tilfælde kan særligt hævelse og fasthed opleves uger efter behandlingen, og dette vil også aftage med tiden.