Der findes flere former for arkorrektion, hvis du gerne vil slippe af med et eller flere af de ar, du har på kroppen. De kan fjernes med laser, filler eller kirurgi. Læs mere om det herunder.
Vi kan ikke gå igennem livet uden at få ar på kroppen. Nogle får dem på grund af skader og operationer, andre får dem som strækmærker i forbindelse med en graviditet eller som teenagere på grund af bumser.
Selvom ar er helt naturlige, er det dog ikke sikkert, at du er særligt glad for dine ar. Særligt hvis de er meget synlige, kan du føle, at andre kommer til at se enormt meget på dem, eller de kan minde dig om en ubehagelig oplevelse i dit liv.
Heldigvis har du mulighed for at få fjernet dine ar. Det kan ske med laser, der sætter gang i kroppens naturlige helingsproces, så der bliver skabt et pænere ar, det kan ske med arkorrektion med kirurgi, hvor arret bliver skåret af, og der bliver dannet et nyt, og det kan ske med filler, der bliver langt ind under arret og gør det mindre synligt.
Book en gratis tid til forundersøgelse, og bliv ringet op inden for 2 hverdage.
Fjerne ar med laser
Har du mindre ar på kroppen, som du gerne vil slippe af med, er den mest oplagte mulighed, at du får dem fjernet med laser.
Det er en nem og skånsom måde for dig at få behandlet dine ar, og det er derfor den mest oplagte for dig at vælge, hvis det er muligt. Alternativet er en arkorrektion med kirurgi, men det vil tage længere tid og være mere smertefuldt.
Hvilke ar kan fjernes med laser?
Små, overfladiske ar kan mindskes eller helt fjernes med en laser. Det kan for eksempel være ar efter akne og strækmærker.
Hvis der er tale om dybe ar eller ar, der buler ud, kan det være nødvendigt, at du får en anden behandling. Til nogle dybe ar vil det være mere relevant at minimere dem ved at lægge filler ind under, mens det med store og bulende ar vil være mere relevant med arkorrektion med kirurgi.
Udover at arrene skal være små, er det også vigtigt, at de er så nye som muligt. Jo nyere arrene er, des nemmere vil det være for dig at få dem fjernet med laser.
Sådan fungerer laserbehandling af ar
Når du får laserbehandlet dine ar, går laseren ind og ødelægger cellerne i arret, så huden tror, at der er kommet et nyt sår. Den går derfor i gang med at hele igen.
Helingsprocessen sikrer, at arret bliver langt pænere at se på. Enten forsvinder det helt, ellers bliver det markant mindre tydeligt.
Laseren der bruges ved sådan en behandling kaldes en Fractional laser, og findes stadig kun hos et meget begrænset udvalg af klinikker i Danmark. Hos Klinikkæden Cerix har de specialiseret sig i behandling af ar og er en af de få som tilbyder denne laser-behandling.
Cerix har klinikker i København, Hellerup, Odense, Aalborg og Esbjerg, hvor de tilbyder en gratis og uforpligtende konsultation til alle som overvejer at gøre noget ved deres ar. Du kan læse mere og eventuelt booke en konsultation her.
Arkorrektion med kirurgi
En anden mulighed er, at du får fjernet dine ar ved hjælp af kirurgi. Det er en metode, der er mere omfattende, og som derfor kun bruges på større ar. Det vil ofte være ar, der buler ud og kan for eksempel være ar efter en operation.
Arkorrektionen foregår på den måde, at kirurgen skærer dit gamle ar af, og at det så derefter heler igen. Dermed kommer der til at blive skabt et pænere ar. Du bliver bedøvet med lokalbedøvelse, og indgrebet tager derefter mellem en halv og en hel time.
Når du skal have foretaget en arkorrektion, siger reglerne på området, at du skal tænke dig om i syv dage, inden du endeligt beslutter dig for, om du vil have indgrebet. Du skal derfor først til en indledende samtale, og derefter skal der gå en uge, inden du kan få foretaget indgrebet.
Hos Cerix-klinikkerne har de en overlæge og speciallæge i plastikkirurgi tilknyttet, som udfører denne type arkorrektioner, når en laserbehandling ikke er tilstrækkelig. Læs mere om hvordan speciallægen udfører indgrebet her.
Book en gratis tid til forundersøgelse, og bliv ringet op inden for 2 hverdage.
Fjernelse af ar med filler
Har du meget dybe ar, kan en tredje løsning være, at du får dine ar fjernet med filler. I det tilfælde bliver filleren lagt ind under arret, og den skubber derefter arret opad, så huden bliver løftet. Det fjerner altså ikke arret helt, men det gør det langt mindre synligt.
Filleren er ikke en permanent løsning. Den bliver nedbrudt af din hud i løbet af fire til seks måneder. Ulempen er derfor, at du løbende vil skulle have lagt ny filler ind, så dit ar bliver ved med at se ud, som du ønsker. Omvendt er der også den fordel ved det, at du kan prøve indgrebet af og se, om det er noget for dig, uden at der er nogen permanente konsekvenser ved det.
Tilskud til fjernelse af ar
Er du medlem af Sygeforsikringen Danmark, har du i nogle tilfælde mulighed for at få tilskud til at få fjernet dine ar. Det er, hvis der er tale om ar, du har fået i forbindelse med en operation, som Danmark også giver støtte til. I det tilfælde kan du få dækket op til 85 % af egenudgiften, dog max 6000 for en almindelig operation og 13.000 for en udvidet operation.
Har du fået ar af andre grunde, har du altså ikke mulighed for at få tilskud til at få dem fjernet. Har du svært ved at finde pengene, kan du overveje at vælge et sted, hvor du har mulighed for at dele betalingen op i bidder, så du kan afdrage et beløb hver måned.
Når du har fundet ud af, hvordan du vil betale for at få en arkorrektion, findes der altså masser af muligheder for dig, hvorpå du kan få fjernet dine ar.